Kategorije
Gdje danas, gdje sutra

Živa knjižnica “Moj Start 2.0” potiče mlade na poduzetništvo i ulazak na tržište rada!

Udruga ZUM je uspješno organizirala živu knjižnicu u sklopu projekta “Moj Start 2.0. – osnaživanje mladih za poduzetništvo i ulazak na tržište rada”. Događaj je održan u prostorijama dnevnog boravka Rojca, a na aktivnostima su aktivno sudjelovali učenici trećeg razreda Srednje Tehničke Škole Pula i Talijanske srednje škole “Dante Alighieri”.

Živa knjižnica predstavljala je jedinstvenu priliku za mlade da u interaktivnom i poticajnom okruženju razgovaraju s uspješnim poduzetnicima iz različitih industrija. Na ovom događaju, učenici su imali čast upoznati se s nekoliko inspirativnih poduzetnika koji su dijelili svoja iskustva i znanje.

Sudionici “Moj Start 2.0” žive knjižnice bili su Vanja Prvulović iz tvrtke Sinapse, Dean Verbanec iz Intersofta, Lovro Bulešić iz tvrtke ELBY te Lorena Boljunčić iz Kuće maslinovog ulja. Svaki od ovih poduzetnika donio je sa sobom bogato iskustvo i različite perspektive, pružajući učenicima uvid u stvarni svijet poduzetništva.

Učenici su pokazali veliki interes za razgovor s poduzetnicima, te su imali priliku postavljati im pitanja o njihovim poslovnim pothvatima, izazovima koje su morali savladati te savjetima za ulazak na tržište rada. Razmjena ideja i iskustava bila je izuzetno korisna za mlade, potičući ih na razmišljanje o vlastitim mogućnostima i ciljevima.

Hvala svim sudionicima ovog projekta što su omogućili održavanje ovog inspirativnog događaja. Udruga ZUM nastavlja svoj značajan rad u poticanju mladih na ostvarenje njihovih snova i razvoj poduzetničkih vještina. Budućnost je svijetla, a mladi su ključni čimbenik u oblikovanju uspješne i inovativne zajednice.

Moj Start 2.0. – osnaživanje mladih za poduzetništvo i ulazak na tržište rada je projek koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja iz sredstava Državnog proračuna za 2022. godinu, a projek provodi udruga ZUM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)