Kategorije
Tko pita - skita!

Đir do Zagreba

Učenici i učenice koji su uključeni u projekt “Moj Start – osnaživanje mladih za poduzetništvo i ulazak na tržište rada” sudjelovali su i na studijskom posjetu u dvije firme u Zagrebu.

U sklopu studijskog putovanja, posjetila se tvrtka Dok-ing, inžinjerska tvrtka koja proizvodi robote i autonomne sustave za razminiranje i podzemno rudarenje. Tvrtka je osnovana u Hrvatskoj te kroz svoje dugogodišnje poslovanje postala je lider na međunarodnom tržištu i ima više od 80% tržišnog udjela u više od 40 zemalja svijeta.

U nekoliko riječi, integracijom vlastitih inovacija i novih tehnologija, razvija i proizvodi robotske i autonomne sustave za zaštitu ljudskih života i imovine u opasnim okruženjima.

Njihov moto je: DON’T SEND A MAN TO DO A MACHINE’S JOB!

Osim što smo posjetili tvrtku Dok-ing, posjetili smo i Muzej Iluzija.

Muzej iluzija najveći je lanac privatnih muzeja na svijetu i hrvatski turistički proizvod, a prestižnu titulu njegovi osnivači, Roko Živković i Tomislav Pamuković, dobili još u veljači prošle godine. Nesvakidašnju ideju koju su dobili prije sedam godina gledajući seriju BrainGames na National Geographicu, pretočili su u unosan business kojim osvajaju svijet. Nakon Zagreba, gdje je 2015. otvoren prvi Muzej Iluzija, danas su poznati na međunarodnoj muzejskoj sceni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)