Kategorije
Čavrljanje

Jedan novogodišnji post

“Ušla sam u Novu godinu, potpuno opušteno, mirno, s novim ciljevima i razmišljam kako je ova godina moja godina.” Da, to bi vjerojatno tako rekla kada to ne bi bila 2021. godina. Sada imam jedan cilj: “preživi i ovu godinu kao što si i prošlu”. Nije nas mazila ova 2020.godina. Ne mogu s punim optimizmom reći da će 2021.godina biti odlična. Vjerojatno će biti bolja jer smo imali već lošu godinu i vjerujem da smo dotakli dno i sad idemo prema gore. Za kraj godina nas je potreslo, i to doslovno i u prenesenom značenju. Kao da svemir ili Bog ili tko god treći šalje poruku: “budite svi ujedinjeni, složni, volite sebe i druge, budite pošteni, solidarni, čuvajte svoju zemlju”. Korona nam je već to jednom ukazala, očito nismo shvatili pa nas je potres po drugi put podsjetio. Sada znam.

“Pomozi kada možeš pomoći. Ne osuđuj druge. Bori se za svoja prava. Bori se za toleranciju i pravednije društvo. Budi solidarna. Radi sve za opće dobro a ne samo za vlastitu korist. Voli sebe. Zagrli druge. Cijeni svaki dan.”

Ovo nije nikakav motivacijski govor ili slično, ovo je samo jedan nježnosjetnik za sve vas da smo svi u teškoj situaciji i da se svi borimo sa svojim emocijama. Ali da kažem totalno “klišejasto”, svijetlo je na kraju tunela. Strpljenje i snaga dovest će nas do svijetla.

Hvala 2020. Hvala što si bila okrutna, teška, bezobrazna. Hvala što si nam ukazala da se moramo promijeniti. I hvala što si nas ojačala i pripremila za novu borbu. Godina je bila teška ali u 2021.ulazimo spremni i hrabri.

Sve najbolje u Novoj godini od Udruge ZUM :*

-K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)