Kategorije
Čavrljanje

“Pričajmo o seksualnom zdravlju”

Odmah možemo započeti članak s #breakthestigma!!

Udruga ZUM organizirala je interaktivno predavanje na temu seksualnog zdravlja. Ova tema u zadnje vrijeme veoma je važna među mladima jer kvalitetnih informacija na internetu teško je pronaći a mladi ne znaju kome se obratiti za nekakva pitanja ili nedoumice. Osim toga, značajno je izražena stigmatizacija oko seksualnosti i spolno prenosivim bolestima kao da se o tome ne smije pričati ili nije važno. Kako bi stali na kraj tome i podijelili kvalitetne informacije, provela se još jedna “Kava s/sa…” u sklopu projekta “Stručne kave za informiranije i zdravije mlade”. Ovoga puta je predavanje održala studentica medicine Marinela Zlateska koja je ujedno i završila edukaciju o seksualnom zdravlju.

Koja je razlika između spola i roda?
Što je interspolnost?
Seksualne orijentacije
Spolno prenosive bolesti
Vrste kontracepcije – loše i dobre strane
itd.
itd.
itd.

Ako slučajno niste bili u mogućnosti pratiti predavanje, u nastavku se nalazi video našeg ZOOM predavanja kojeg u svako doba možete upaliti i poslušati. A uvijek za dodatna pitanja možete se obratiti studentici Marineli na mail: marinela.zlateska@gmail.com

*Predavanje “Kava s/sa” dio je projekta “Stručne kave za informiranije i zdravije mlade” koji je financiran iz programa i projekata s područja socijalne skrbi, zdravstva i veterinarstva od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Pule-Pola u 2020.godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)