Kategorije
Čavrljanje

“Kava s nutricionisticom”

Na prvoj radionici projekta pod imenom “Kava sa…” Udruga ZUM imao je zadovoljstvo ugostiti magistricu nutricionizma, simpatičnu Ninu Penezić Blažević.

Nina je kroz radionicu obradila nekoliko tema i odgovorila na brojna pitanja sudionika. Predstavila je rad Savjetovališta za prehranu i objasnila kako proces savjetovanja sa nutricionistom izgleda. Pozvala je sve zainteresirane da im se obrate bez straha jer su tu da svakome pruže besplatnu pomoć i savjet kada treba. Nakon toga, pojasnila je značenje glikemijskog indeksa . Kakvom glikemijskom indeksu treba težiti u namirnicama ali i koji su nedostaci biranja hrane samo na temelju GI. Objasnila je razliku između mikro i makronutrijenata i zašto su potrebni našem tijelu. Odgovorila je i na pitanje koja je tajna mršavljenja. I postoji li ona uopće? Za onaj dio publike koji se bori sa obratnim problemom, razgovarali smo i o tome kako se udebljati na kvalitetan način i zadržati kilažu a da to nije samo nezadravom hranom prepunom šećera. Nina je objasnila što je važno i koje su zamke koje nam prehrambena industrija postavlja u deklaracijama. I za kraj, dala je poruku kako se sve može ako imamo dovoljno volje planirati si dane, obroke i raspored. Jer kaže se da je dobra organizacija pola posla u svemu!

Predavanja “Kava sa….” imaju cilj omogućiti mladima razgovor sa stručnjacima iz različitih polja (nutricionizam, psihologija, ginekologija i sl.). Prije svakog predavanja, ZUM objavljuje padlet gdje svatko može anonimno napisati pitanja koja ga zanimaju i što bi volio saznati na predavanju. Također, važan dio svake radionice je dio u kojem slušatelji imaju priliku postaviti pitanja predavaču, ili popularno, “Q&A”. Putem kamere ili poruke, slušatelji imaju slobodu pitati kako im je lakše.

Kako biste saznali o čemu se sve pričalo i što je to GI, makro/mikro nutrijenti, tajna mršavljenja itd., možete pogledati na našem youtubu 😉

https://www.youtube.com/watch?v=-U3ijfKZPkw&ab_channel=UdrugaZUM

Radionica će biti još, pridruži nam se na sljedećoj i ne budi panj. 🙂

 

 

*Predavanje “Kava s/sa” dio je projekta “Stručne kave za informiranije i zdravije mlade” koji je financiran iz programa i projekata s područja socijalne skrbi, zdravstva i veterinarstva od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Pule-Pola u 2020.godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)