Kategorije
Uključi se!

Volonterska akcija “čišćenje Vallelunge”

Kluba mladih volontera/ki, kojeg vode Volonterski centar Istra i Udruga ZUM, organizirali su volontersku akciju “čišćenja Vallelunge”, koja se održala u subotu 13.6.2020. Volonteri, svijesni problema onečišćenja okoliša, pokrenuli su akciju čišćenja kako bi time i obilježili Svjetski dan zaštite okoliša, koji se obilježava 5.6.

Volonterskoj akciji priključilo se 40 mladih kako bi zajedničkim snagama očistili Vallelungu, gdje se svi građani Pule vole prošetati sa svojim društvom ili ljubimcem. U akciji smo primjetili postojanje velike količine raznovrsnog otpada kao i smeće koje je more nanijelo. Akcijom je prikupljeno je 10 000 litara otpada.

Akcija čišćenja krenula je sa okupljanjem mladih i svih zainteresiranih građana u 10h na lokaciji Vallelunga (gdje se organizira Croatia Bike week), trajala je tri sata nakon čega je osigurano osvježenje zahvaljujući pizzeriji Tivoli i donaciji pizza.  Akciji čišćenja pridružili su se se i mladi iz Dječjeg doma Ruže Petrović te mladi iz Doma za odgoj djece i mladeži. Ponosni smo na rad i na inicijativu članova/ica Kluba u području zaštite okoliša. Ovom akcijom željeli smo i promovirati važnost aktivnog sudjelovanja građana u pitanjima od interesa te ih potaknuti i na očuvanje na održavanje zelenih površina, šuma i adekvatno zbrinjavanje otpada.

Akcija čišćenja Vallelunge podržana je od strane Grada Pule i Herculanee.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)