Kategorije
Tko pita - skita!

Brisel: Sudjelovanje na 3. EU konferenciji projekta Europe Goes Local

U razdoblju od 4. do 6. lipnja 2019. godine u Briselu je održan 3rd European event projekta „Europe Goes Local- Supporting Youth Work at the Municipal Level“ koji je okupio više od 200 predstavnika jedinica lokalne samouprave, nacionalnih agencija, organizacija mladih i za mlade, te krovnih organizacija u području rada s mladima s ciljem razmjene primjera dobre prakse rada s mladima na lokalnoj razini, umrežavanja i planiranja nadolazećih aktivnosti. Na Konferenciji je predstavljena i lansirana Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini, koja predstavlja referentni okvir i alat će pružati smjernice za unaprjeđenje kvalitete rada s mladima na lokalnoj razini.

Predstavnici Republike Hrvatske bili su članovi radne skupine projekta – nacionalna delegacija koju čine: Aleksandra Živković (Agencija za mobilnost i programe Europske Unije), Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu), Maja Uršić-Staraj (Udruga Delta), Matej Matić (Mladi u Europskoj Uniji) i Aleksandra Lera (Udruga ZUM), te sudionici nacionalnih aktivnosti projekta: Tajana Broz (Grad Pregrada), Marija Kapović (Grad Opuzen), te Kristijan Orešković (JEF Hrvatska).

Tijekom konferencije imali smo priliku sudjelovati u raspravama o ulozi i važnosti rada s mladima na lokalnoj razini, slušati o primjerima dobre prakse i učincima korištenja programa i politika na razini Europske unije za unaprjeđenje kvalitete rada s mladima na lokalnoj razini. Također, razmišljali smo o mogućim načinima korištenja Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini, te o tzv. tool kitu koji će biti izrađen u svrhu promocije samog dokumenta, kao i aktivnostima međunarodne suradnje koji će se ostvariti u sljedećem ciklusu provedbe projekta.

Više fotografija i informacija o projektu i konferenciji možete pronaći na facebook stranici, odnosno mrežnoj stranici projekta Europe Goes Local.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)