Kategorije
Uključi se!

Trening za osposobljavanje mentora za mlade

Osposobi se i postani mentor za (nezaposlene) mlade

U tijeku su prijave za trening za mentore. U sklopu međunarodnog projekta PYLE (Post-YU for Learning Emancipation – Supporting Learners on the Way to Self-Realization), Volonterski centar Istra održat će trening za mentore Programa za razvoj kompetencija za autonomno zapošljavanje (PRiKAZ). Trening je namijenjen osobama koje rade ili žele raditi s mladima, socijalnim pedagozima, andragozima, pedagozima, socijalnim radnicima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, nastavnicima različitih struka te drugima koje zanima rad s (nezaposlenim) mladima. Sastoji od 150 pedagoških sati edukacije te 50 pedagoških sati samostalnog rada. Održat će se od studenog 2018. do travnja 2019. u 5 modula koja će uključivati: – upoznavanje grupe, uspostavljanje grupne dinamike, upoznavanje s programom PRiKAZ te projektom PYLE te procjena vlastitih kompetencija i očekivanja od treninga – participativno planiranje grupnog projekta za rad s mladima (moguće u okruženju van lokalne zajednice – jednotjedan boravak) – učenje i upoznavanje s konceptima: ekonomije solidarnosti, održivosti, socijalnog poduzetništva, zadruga i drugim oblicima socijalno odgovornog zapošljavanja te stvaranje detaljnog plana projekta rada s (nezaposlenim) mladima – realizaciju i evaluaciju (elemenata) planiranog projekta – samostalan rad uz podršku trenerica.

Što možete naučiti na treningu za mentore?

  • prepoznati i razvijati osobne i profesionalne kompetencije
  • razvijati transverzalne i “meke” socijalne vještine
  • razumjeti, objasniti i koristiti smjernice i motivacijske strategije za rad s (nezaposlenim) mladima.
  • Sudionici koji uspješno završe trening, dobit će potvrdu o stečenim kompetencijama.

Što trening uključuje?

  • upoznavanje sa specifičnostima ciljne skupine (nezaposleni mladi)
  • teorijsku i metodološku podlogu programa PRiKAZ (održivost, emancipacijsko, transformativno i iskustveno učenje, koncepti ekonomije solidarnosti, itd.)
  • uspostavljanje opipljivih društvenih mreža

Želite se prijaviti?

Za uspješno završavanje treninga potrebno je:

  • ispuniti prijavnicu
  • sudjelovati na uvodnom intervjuu,
  • sudjelovati na 80% aktivnosti treninga i  odraditi sve propisane zadatke tijekom treninga

Trening će voditi Danijela Ustić, magistra socijalne pedagogije, zaposlenica Obiteljskog centra Pula, i Tihana Fontana, magistra psihologije, zaposlenica Volonterskog centra Istra. S obzirom da se trening odvija u sklopu projekta PYLE, koji je financiran iz Erasmus+ programa, za sudjelovanje nije potrebna naknada.

Više o treningu i projektu čitajte na službenoj stranici www.vci.hr ili se obratite na e-mail vci@vci.hr. Svi zainteresirani trebaju ispuniti PRIJAVNICU najkasnije do 15.10.2018

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)