Kategorije
Čavrljanje

Proljetni umor?

Proljeće je stiglo u Hrvatsku u punom jeku. Temperature se dižu čak i do ljetnih 25°C. Ipak, ne budi se samo priroda u ovo doba godine. Poslije “zimskog sna” ili kako bi to mi ljudi nazvali hibernacije, budi se i naše tijelo.

Nakon zimskog perioda, najednom dolazi sunce, sparina, različite biljke koje izazivaju alergije i tjeraju vas da kupujete jumbo pack maramice. Ne znam za vas, ali osobno osjećam tu neku nelagodu. Kažu “proljetni umor”, ali tko će ga više znati.

Prema mnogim stručnjacima, vrijeme je postalo “ludo!” i više ne postoji normalni prijelaz zima – proljeće – ljeto. Nakon onih hladnih, smrznutih dana, najednom se temperatura popela na dane za kratki rukav. Ne znam kako trenutno stoji kontinentalni dio zemlje, ali Istra definitvno izgleda kao destinacija na početku ljeta (ne proljeća).

S tom toplinom tijelo je šokirano. Šokirano grašcima znoja koji se pojavljuju kada trčiš s posla na faks. I nakon pola dana aktivno provedena, postaješ umoran i spava ti se. Spava ti se toliko da moraš odspavati popodne. Spavanje popodne je najveći neprijatelj ljudskog roda. Volim spavati, stvarno volim. I uvijek mogu spavati, ali trenutno nešto ne funkcionira kako treba. Odspavam (prilegnem) pola sata, sat……dobro dva i ustanem. I onda se desi što? Osjećam se još gore nego prije sna.

Kako se riješiti umora, a kažu proljeće vrijeme buđenja?! Zbunjena rečenica, moram priznati.

Puno vitamina, kažu.

Puno vode, kažu. 

Pazi se sunca, sunce je jako!

Dolazimo do pretpostavke, pazi se svega (to su nas naučili na faksu – uvijek donositi hipoteze i pretpostavke). Zaključak.

Zapravo što želim poručiti ovim tekstom:

Nadam se da niste jedan od onih (kao i ja) koga je uhvatila proljetna šok faza i kako uživate u nadolazećim predivnim danima. U svakom slučaju uzimajte što više vitamina…kao prijedlog možemo uzeti dolazak sezone JAGODA. Odličan način unošenja vitamina, moram priznati (može i u kolaču).

Iskoristite ove ugodno tople dane s prijateljima i provedite ih što više izvan vaših domova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)