Kategorije
Tko pita - skita!

Kako sam završio u Španjolskoj

numancia de la sagra spanjolska

Znaš, bilo je to prije par mjeseci. Nakon posla ti se ja vozim kući. Razmišljam o napornim turistima koji su mi taj dan iscijedili živce. Ali turiste volimo jer donose strane valute. I tako ti ja vozim, istovremeno održavam mini koncert kad se ispred mene stvori obitelj divljih svinja. Mama svinja i petero njenih praščića. I tako ti ja kočim, izbjegnem praščiće, ali mama svinja je naje…nastradala.

Mislim, bila je ona okej. Ustala i nastavila mirno svojim putem, a meni žao jer sutra neće biti šuga.

Dođem ti ja doma, otvaram laptop i nastavljam koncert dok otvaram mail. Između mora mailova našao se i jedan od INFO ZUMa. Hoćeš li s nama u Španjolsku?? Gledam, čitam, ne vjerujem! Pojačavam muziku, a u očima sangria, tinto de verano, cerveza i ostale zdrave namirnice koje Španjolska nudi.

Moja ljubav sa ZUM-om je započela prije tri godine kada sam s njima otputovao na projekt simulacije Europskog parlamenta u Rigu.

Bilo je to tri mjeseca nakon što sam se vratio s Erasmus studentske razmjene baš u Rigi. Naša ljubav se nastavila sve do dana kada sam stigao u Španjolsku i uživao u svim onim zdravim stvarima koje sam prije spomenuo.

event na trgu

Da ne bi bilo da sam u Španjolskoj samo uživao, došao sam tamo nešto i naučiti. Kroz pet dana projekata osmero sudionika iz Hrvatske usavršavali su znanje iz content writinga. Predavači su nam bili uspješni ljudi iz svijeta medija: utjecajna novinarka iz Bolivije koja pisanjem širi riječ o problemima pobačaja u njenoj zemlji, direktor trećeg najčitanijeg lista u Španjolskoj, pa frajer najutjecajnijeg turističkog portala na jugu Španjolske, a turizam je ovdje big deal.

Pri dolasku u Numanciu, mjestu gdje se projekt održava, dočekali su nas simpatični domaćini koji su se pobrinuli da nam ništa ne nedostaje. Smješteni smo bili u njihovim domovima, što je jedinstveni način za upoznavanje njihove kulture.

numancia de la sagra spanjolska arhitektura

Mene je zapala čast spavati kod Ayeishe, simpatične cure koja je dvije godine lutala Južnom Amerikom i njena priča mi nekako izaziva toplinu  i želju za novim avanturama. Povrh svega, vlasnica je preslatke pit-bullice Comarade. Iako je Numancia malo mjesto, nekako je toplo i odlično smješteno, što nam je omogućilo da posjetimo Madrid i Toledo.

Znaš, ti ne moraš udariti divlju svinju da bi došao u Španjolsku. Javi se u ZUM, pokaži inicijativu pa ćeš i ti uskoro dobiti mail koji će te odvesti u Španjolsku ili na neku drugu destinaciju.

s pit bullicom numancia de la sagra ulica

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)