Kategorije
Tko pita - skita!

Španjolski nastavak! Uz malu dozu samosvijesti…

Putovati znači zarađivati. Netko je jednom rekao: “Putovanje je jedina stvar koju kupuješ da te čini bogatijim.”. Ne mislim na odlazak u Njemačku i posla na crno. Mislim na bogatstvo iskustvom, znanjem, srećom, zadovoljstvom i na kraju krajeva ispunjenje. Jer nema ljepše stvari od zadovoljnog i ispunjenog čovjeka.

Kako sam već najavila u prošlom članku na temu 5 najvećih razlika Hrvatske i Španjolske , došlo je vrijeme da vas obradujem novim otkrićima i razmišljanjima, odnosno popularnom rečenicom ovih dana ‘sve je u glavi’.

Da, psiha je u današnje vrijeme strašna stvar. Upravlja li nama, ili mi to radimo jer smo svjesni da pokušavamo mislima sve ocrniti ili pak ona upravlja nad našim razmišljanjem da je ona upravitelj? Da, Sizifov posao. Do 2019. možemo pokušavati otkrivati svoju psihotičnu psihu i zašto je tako – kako je, međutim jedino je zapravo važno biti svjestan sebe.

Svijest o tome da ne putuješ da bi vidio katedralu u Madridu jer si pravi odraz ‘kulturnog turista’ ili jer te zanima flora i fauna Amsterdama. Skromno je mišljenje onoga tko misli da je putovanje isključivo iz fizičkih razloga i na fizički način. Da, razumijem. I meni je Španjolska zvučala wow, jer ipak ideš negdje gdje nikad nisi, ali nije sve u tome. Zašto ideš? Znao ili ne znao, nije uopće važno. Otkriće dolazi iz vedra neba, preko noći ili se pojavi iz grmlja – potpuno nebitno.

Tako sam se i ja našla puna spoznaja o samoj sebi izvučenih iz samo pet dana s drugim narodom, jezikom i navikama. Saznala sam da se na sve, ali baš SVE možeš naviknuti. Danas čudno, sutra rutina – mačji kašalj!

Nisam lijena? Samoj sebi nisam vjerovala kada sam nudila svoju pomoć kada god je to bilo potrebno. Onako angažirana nisam bila od osnovne škole. Štogod je bilo potrebno, nisam se ustručavala, ipak je tebi malo više posla  – nekome malo manje od hrpe i tako u beskonačnost… Zato doma pospremim sobu tek kada više nemam gdje sjesti, leći li oboje, jer ROKOVI.

Znam da sam se više osvrnula sebi nego temama same Španjolske (budite uz nas i sljedeći utorak ;)), ali smatram kako je važan dio puta – sa sobom donijeti nekakve zaključke, iako oni bili da je sladoled od čokolade zapravo čokoladan. Pa tko ne voli čokoladu?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)