Kategorije
Tko pita - skita!

Tko pita – skita!

“Putuj i uči!” Što znači putovati i učiti? Koliko puta ste naišli na plakat ili letak na kojem piše kako najlakše spojiti putovanje i obrazovanje. Vjerojatno niste imali pojma o čemu je riječ. Da pojednostavimo, sada slijedi kratak rezime što znači putovati i učiti.

Svi smo mi različiti i možda volimo drugačije stvari, ali rijetko tko ne voli putovati. Okej, super. Voliš putovati i voljan si izaći izvan svojeg sigurnog okvira koji te “uokviruje” svakoga dana. Idemo dalje, želiš učiti, ali u isto vrijeme istraživati.

Odlično. Znam upravo što ti treba! A to je odlazak na neki od mnogobrojnih internacionalnih treninga.

Sada prelazimo na malo “ne službeni” dio.

Iz vlastitog iskustva mogu potvrditi kako su ljudi, koje upoznaješ na svojem ili njihovom putovanju, prepuni pozitivne energije i jednostavno tu je osmijeh glavni akter. Bez obzira na jezične barijere, drugačije kulture i ostale poteškoće do kojih može doći, problema jednostavno nema. Na takvim putovanjima upoznaješ sebe i usput učiš. Radionice koje ne samo da te oblikuju kao čovjeka, nego ti proširuju vidike i itekako pomažu da shvatiš nešto što do sada nisi mogao dostići.

Sudjelovanjem u raznim projektima i razmjenama dobivamo mogućnosti predstaviti sebe.

Pokazati svoju osobnost, izraziti svoje želje i potrebe. Ovisno o tematici projekta, možda i sudjelovati u donošenju nekih bitnih odluka koje mogu biti i uključene u daljnjim projektima. Prvobitno, odlaskom u neko drugo mjesto dobivaš slobodu. Dobivaš znak da si spreman riskirati, a to ujedno znači da si i spreman živjeti.

Što je život bez riskiranja, bez uzbudljivih avantura u kojima učiš i izgrađuješ sebe kao ličnost. Također, uz sve to, dobivaš mogućnost promjeniti nešto. Uključi se i ti u projekte koji će ne samo pridonjeti tvojem iskustvu, nego će otvoriti mnoga vrata za još bolje stvari.

Smisao ovih projekata je pokrenuti mlade, općenito potaknuti ljude da se probude.

Da budu dio nečega. Da sudjeluju u osobnoj izgradnji i da otvore mogućnosti koje im se nude za daljnji napredak.

Moderna smo generacija, dio smo inovativnog doba prepunog mogućnosti.

Zašto ne prepustiti se i uživati u slobodi.

Napisala: Katarina Jug

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)