Kategorije
Uključi se!

Postanite dio nacionalne skupine Europe Goes Local!

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva zainteresirane stručnjake za rad s mladima na lokalnoj razini da se prijave za člana/icu nacionalne skupine projekta EUROPE GOES LOCALSupporting Youth Work at the Municipal Level. Tijekom implementacije Agencija za mobilnost i programe EU zadužena je za koordiniranje aktivnosti na nacionalnoj razini te koordiniranje nacionalne skupine stručnjaka koju u ovom trenutku čine četiri člana iz civilnog i akademskog sektora.

Glavni cilj ovog projekta je poboljšati kvalitetu rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika na lokalnoj razini dok su ostali ciljevi projekta sljedeći:

  •        podržati prepoznavanje i poboljšanje kvalitete rada s mladima kao dio lokalne politike prema mladima
  •        osnažiti europsku i međunarodnu dimenziju rada s mladima na lokalnoj razini
  •        razviti strategije i mjere kojima će nacionalne agencije Erasmus+ programa podržavati rad s mladima
  •        doprinijeti razvoju rada s mladima kroz Europsku suradnju u području mladih.

Provedba projekta započela je u lipnju 2016. godine, a planirani završetak je lipanj 2019. Sudjelovanje u radu nacionalne skupine uključuje:

  • sudjelovanje u aktivnostima projekta:
  • početna konferencija 16. listopada 2017. godine u Zagrebu
  • trodnevno osposobljavanje u proljeće 2018. godine
  • sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji tijekom 2018.
  • multipliciranje rezultata projekta na lokalnoj razini u Hrvatskoj uz potporu AMPEU i drugih članova nacionalne radne grupe

Troškovi su pokriveni u cijelosti

Troškovi sudjelovanja pokriveni su sredstvima projekta, a sudionici se trebaju obvezati jedino na kontinuirano i aktivno sudjelovanje u aktivnostima ovog projekta, odnosno do 1. kolovoza 2018. Daljnja suradnja bit će predmet dogovora svih uključenih i definirana planom rada za narednu godinu.

Prva aktivnost projekta bit će konferencija na temu rada s mladima, koja će se održati 16. listopada 2017. godine u Kući Europe u Zagrebu, Ulica Augusta Cesarca 4. Program događanja bit će dostavljen naknadno, a putni troškovi za sudionike izvan Zagreba refundiraju se sredstvima projekta.

Agencija u ovom strateškom partnerstvu sudjeluje s još 20 nacionalnih agencija u sklopu programa Erasmus+ iz Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Njemačke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Mađarske, Islanda, Italije, Lihtenštajna, Litve, Latvije, Norveške, Nizozemske, Portugala, Slovenije i Slovačke. Pored njih, partneri u projektu su i SALTO-YOUTH resursni centar, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže: POYWE i InterCity Youth. Projektom koordinira belgijska nacionalna agencija JINT.

Kako se uključiti?

Ukoliko ste aktivni u radu s mladima i zainteresirani ste za sudjelovanje, ovim putem Vas pozivamo da iskažete interes pisanim putem na e-mail adresu: tca_mladi@mobilnost.hr do 5. listopada 2017. godine. Iskazu interesa potrebno je priložiti životopis iz kojeg je razvidno dosadašnje djelovanje u području mladih te motivacijsko pismo za uključivanje u projekt. U slučaju velikog interesa, odabir kandidata će se vršiti na temelju navedenih dokumenata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)